Harira soep du Nima
Ramadan komt er Incha Allah weer aan en daarom wil ik graag dit met jullie delen: Marokkaanse Harrira op mijn manier. Eén van de beste complimenten die je kan krijgen van je man is:”Heerlijke Harrira vrouwtje, net als die van mijn moeder”. Nou altijd leuk om te horen hehehe ;)
Ingrediënten:
- 100 gram vlees (mag ook kipfilet zijn)
- handvol kikkererwten
- klein handje linzen (optioneel)
- handvol vermicelli
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 grote ui of 2 kleine
- 1/2 bosje koriander
- paar takken bleekselderij
- 2 Knorr tabletjes (van vlees)
- 4 volle lepels meel
- water
- olie
Kruiden:
- 1 tl peper
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl harirakruiden of Ras El Hanout
- zout
- saffraanpoeder
Bereidingswijze:
Maal het volgende in een keukenmachine/blender: de tomaten, ui, koriander en bleekselderij fijn tot een soep. Doe een klein laagje olie in de pan. Vlees en kikkererwten in de pan. Voeg dan het mengsel uit de blender toe en ook alle kruiden erbij. Vullen met 2 liter water. Deksel erop en voor een uurtje laten koken. Eerst op hoog vuur, dan op laag vuur.
Als het vlees en de kikkererwten bijna gaar zijn kun je de linzen erbij doen. Na 15 – 20 minuten doe je al roerend het meelpapje (4 volle lepels meel met koud water, mag iets vloeibaar zijn) erbij, goed blijven roeren. Als het te dik is, dan doe je er meer gekookte water bij. Na 20 minuten kun je de vermicelli en Knorr tableten erbij doen, steeds af en toe roeren tot de vermicelli gaar is.
Et voila, besa7tkoum! Lekker met citroen, dadels en sbekia niet te vergeten!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like