Harira zonder vlees
Vandaag harira met visloempia’s. De harira heb ik vandaag zonder vlees gemaakt.
Ingrediënten:
- 4 flinke rijpe tomaten, ontpit
- 1 bos selderij
- Een flinke ui
- Drie wortelen
- Handje kikkererwten
- Handje linzen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 zakje Knorr tomatensoep
- Drie eetlepels maizena
- Koriander en peterselie
- 1 kom thicha/iwzan
- 1 handje vermicelli (optioneel, had ik niet gedaan vandaag)
- 1 blokje bouillon van kip of rund (optioneel, ook niet gedaan vandaag)
- Paprikapoeder
- Komijnpoeder
- Gemberpoeder
- Saffraan
- Kaneel
Bereidingswijze:
Doe de ui, tomaat, wortelen, koriander, peterselie en selderij in de keukenmachine en hak het fijn. Doe een scheut olijfolie in een grote pan, voeg daar je groentepapje aan toe. Bak het aan en voeg de kruiden en zout toe. Daarna de tomatenpuree, linzen en de geweekte kikkererwten.
Roer alles goed door en voeg water toe tot de helft van de pan. Laat het koken en doe dan de iwzan/tchicha erbij. Laat het op hoog vuur goed koken. Daarna maak je een papje van maizena en het Knorr zakje. Voeg dit toe, samen met flink wat water erachteraan tot je pan bijna vol is. De soep laat je nog voor minimaal anderhalf uur koken tot het ingedikt is, tussendoor af en toe blijven roeren.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like