Hartig bladerdeeghapje met kip
Ik ben gek op dit hartig bladerdeeghapje. Makkelijk, snel, lekker vol smaak en je kan altijd variëren met andere combinaties. Bv: fetakaas met peterselie/zalm, roomkaas en tomaat/gehakt-tonijn vulling etc.
Ingrediënten:
- Bladerdeeg
- Kip, in stukjes
- Paprika, in blokjes
- Courgette, in stukjes
- Champignons, in stukjes
- Kipkruiden
- Komijn
- Gemberpoeder
- Paprikapoeder
- Kurkuma
- 1 Knorr bouillonblokje
- Zwarte peper
- Eigeel
- Provençaalse kruiden of oregano
- Zout
Bereidingswijze:
Dit is heel makkelijk om te maken. Maak allereerst je vulling. Ik heb kip, paprika, courgette en champignons als vulling gebruikt. Die bak je samen met kipkruiden, komijn, gemberpoeder, paprikapoeder, kurkuma, bouillonblokje, zout en zwarte peper.
Rol dan het bladerdeeg een beetje uit en doe er een vulling naar eigen wens op. Bedek het met een tweede laag bladerdeeg en haal er rondjes uit met een cirkelvormige uitsteker of glas. Het uiteinde hoor je dicht te plakken of je gebruikt een vork daarvoor. Besmeer de hapjes met eigeel en bestrooi ze met Provençaalse kruiden of oregano. Bak de bladerdeeghapjes 10 á 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like