Hartige broodjes uit de oven
Deze hartige broodjes met gehaktvulling maakte ik jaren geleden voor het eerst naar een recept van een lid van marokko.nl. Ze staan hier regelmatig op tafel, in de ramadan, maar ook als ik mensen voor de lunch krijg of voor onderweg op vakantie. Ze zijn heerlijk zacht en luchtig met een hartige vulling van gehakt, tomaat en kruiden. Dit recept is voor 12 grote of 24 kleine broodjes.
Ingrediënten voor het deeg:
- 1 1/2 thl gedroogde gist (1 zakje)
- 30 gr boter
- 500 gr bloem
- 2 thl bruschetta kruiden (Xenos) of Italiaanse kruiden
- Zout
- 1 eetl suiker
- 320 ml lauwe melk (kan meer of minder zijn,je kan ook water nemen i.p.v. melk)
Vulling:
- 300 gr gehakt
- 1 ui, fijngesnipperd
- Peterselie, fijngesneden
- Paprikapoeder
- Zout en peper
- Geraspte kaas (optioneel)
- Een paar eetl pastasaus uit een pak of pot
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
Extra:
- Geraspte kaas (optioneel)
- 2 eidooiers, losgeklopt met een paar druppels water
Bereiding:
Bak de ui met het gehakt en de kruiden en laat het goed afkoelen. Kneed een soepel deeg van alle ingrediënten voor het deeg en laat het 45-60 minuten rijzen in de oven. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een dunne lap. Bestrijk de lap met de pastasaus en verdeel het gehaktmengsel erover.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like