Hi Hat Cupcakes

Hi Hat Cupcakes

Weer iets wat ik van mijn lijstje kan afstrepen: High Hat cupcakes! Heerlijke chocolade cupcakes met chocozoen topping. Het snufje cream of tartar zorgt ervoor dat de eiwitten goed stijf worden. Het kan ook zonder, maar ik zou het wel aanraden om het te gebruiken. In het Nederlands heet het wijnsteenpoeder.

Hi-hat cupcakes à la Sweetpetite (voor 10-12 stuks):

  • 120 gr bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 90 gr suiker
  • 90 ml olie
  • 50 ml melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 75 gr gesmolten chocola (pure)
  • Snufje zout

Meringue/fluff topping:

  • 350 gr suiker
  • 3 eiwitten
  • 1 tl vanille aroma
  • Snufje cream of tartar (optioneel, te koop bij de Toko)

Chocoladelaag:

  • 100 gr melk chocolade
  • 150 gr puur
  • Scheutje zonnebloemolie

Bereidingswijze chocolade cupcakes:

Mix de eieren met de suiker schuimig. Voeg dan de olie en melk toe en mix het door. Zeef de cacao en bakpoeder en voeg het samen met de zout toe. Smelt de chocola in de magnetron en voeg het toe. Als laatst spatel je de bloem erbij tot alles goed opgenomen is. Vul je vormpjes ietsjes verder dan de helft en bak het in een voorverwarmde hete lucht oven van 150 graden, voor zo’n 30 minuten. Zo blijven ze mooi plat.

Bereidingswijze topping:

Maak een hittebestendige kom (het liefst je beslagkom van de keukenmachine) vetvrij door er met een keukenpapiertje met een drupje citroen overheen te gaa . Voeg daarin alle ingrediënten toe. Zet dit op een pannetje met heet water zodat je het au bain-marie gaat opkloppen. De kom mag het water niet raken! Blijf kloppen totdat het mengsel zo’n 70 graden is.

Dit kan je meten met een kookthermometer, ik heb er zelf gewoon 1 van de Action. Haal het dan van het vuur af en mix het verder door op hoge snelheid tot het helemaal stijf is. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje Wilton 1A. Spuit het in 4/5 lagen erop. Zet dit minimaal 15 minuten in de vriezer.

Bereidingswijze chocoladelaag en afwerking:

Verwarm de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Ik doe het altijd zo’n 40 seconden, dan weer 40 seconden en dan doorvoeren naar nog zo’n 15-20 seconden. Voeg een beetje olie toe en blijf het roeren, zodat het wat afkoelt. Het belangrijkste is dat je chocolade niet te heet is en je topping goed stijf/koud is, anders gaat het eraf vallen. Pak een cupcake en dompel dit (de topping) voorzichtig in de chocolade, draai het rustig om en zet de Hi Hat cupcakes in de koelkast tot de chocolade hard is. Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie