Hollandse ontbijtkoek met Marokkaans tintje
Oer-Hollandse ontbijtkoek met een Marokkaans tintje. #raselhanout#
Ingrediënten voor deze kruidkoek:
- 250 gram volkorenmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 250 gram donkerbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels koekkruiden
- 1 theelepeltje ras el hanout
- 200 ml volle melk
Optioneel:
- 100 gram rozijnen
- 75 gram gehakte gemengde onbewerkte noten (Mixed Nuts Lidl)
- Snufje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Meng in een grote kom het volkorenmeel, zakje bakpoeder, donkerbruine basterdsuiker, koekkruiden en ras el hanout en de melk doorheen.
Schep er tot slot de rozijnen, de gehakte onbewerkte noten en het snufje zout door. Giet alles in een ingevette cakevorm en bak de kruidkoek in 45 minuten gaar.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like