Homemade kapsalon met kip
Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt de kapsalon geserveerd met knoflooksaus en sambal. Dit is mijn homemade kapsalon.
Ingrediënten:
- kipfilet
- aardappels
- kaas
- komkommer
- tomaat
- ui
- ijsbergsla
Kruiden:
- kipkruiden of shoarma kruiden (eigen keus)
- zout naar smaak
- paprikapoeder
- peper
Knoflooksaus:
- 1 teentje knoflook
- mayonaise
- 1 tl azijn
- klein stukje van een kipbouillonblok
- zout en peper naar smaak
- oregano of droge peterselie (eigen keus)
- yoghurt
Bereidingswijze:
Was de kipfilet en snij in dunne slierten. Doe ze in een kom, voeg er wat olie bij en kruid ze met de bovengenoemde kruiden in. Snijd de groentes in blokjes en de ijsbergsla in sliertjes. Schil, was en snijd de aardappels in partjes. Probeer de kipfilet en patat tegelijk gaar te bakken.
Bereid ondertussen de knoflooksaus. Doe de mayonaise en de yoghurt (2 el van beiden) in een kom en meng even samen, voeg daarbij de geperste knoflook, azijn en de kruiden samen met een stukje bouillon aan toe naar eigen smaak. Meng even samen en voeg als laatst de oregano of droge peterselie eraan toe. Meng nog een keer goed samen en je knoflooksaus is klaar.
Als de friet en kip shoarma klaar zijn kun je de bakjes vullen. Begin eerst met een laag friet, shoarma en de kaas. Zet even onder de grill tot de kaas wat gaat smelten (200 graden). Haal het eruit, doe er salade overheen, saus en je kapsalon is klaar. Het is yummie en ik hoop dat ook u er van gaat genieten!
Eet smakelijk !
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like