Homemade mueslirepen
Recept voor homemade mueslirepen.
Ingrediënten:
- 75 gram chiazaad
- 75 gram lijnzaad
- 1 zak rijkgevulde elitehaver (AH)
- 130 gram havervlokken
- 100 gram ontpitte dadels
- 1 eetlepel kaneel
- 100 gram honing
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels olie
Bereidingswijze:
Voordat je begint zet je de oven aan op 200 graden. Doe de elitehaver en ontpitte dadels in de keukenmachine en maal deze tot een grove substantie. Doe vervolgende de chiazaad, lijnzaad en havervlokken in de keukenmachine en doe hier precies hetzelfde mee. Voeg vervolgens de kaneel toe aan het geheel.
Ondertussen verwarm je de honing op in een pannetje tot die heel vloeibaar is. Doe er dan 2 eetlepels water en 2 eetlepels olie bij. Voeg de honing toe aan de havermengsel en roer dit goed door. Het moet een kleverige massa worden. Bekleed je bakblik met bakpapier en verdeel de mueslimassa erover. Smeer het goed uit zodat het overal even dik is.
Ga ongeveer voor 1 cm dikte. Bak het dan 20 minuten in de oven tot het mooi bruin is, maar niet zwart aanslaat, want dan heb je een verbrande smaak aan je mueslireep zitten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like