Hummus van gedroogde kikkererwten

Hummus van gedroogde kikkererwten

Zelfgemaakte hummus van gedroogde kikkererwten. Het recept is afkomstig van Yotam Ottolenghi. Je kunt ook hummus zonder knoflook maken als je dat liever weglaat.

Ingrediënten voor hummus:

  • 250 gr gedroogde kikkererwten
  • 4 teentjes knoflook
  • 270 gr tahin
  • 1 tl baking soda
  • 1,5 liter water
  • 4 el citroensap
  • 100 ml water
  • Zout

Extra:

  • Olijfolie
  • Knoflook-chilivlokken/chilipoeder
  • Verse of gedroogde peterselie

Bereidingswijze:

Week de kikkererwten een nacht van te voren in een grote kom water. Spoel de volgende dag de kikkererwten met water en doe ze in een pan met een theelepel baking soda. Verwarm dit voor een paar minuten terwijl je blijft roeren. Schenk 1,5 liter water toe en breng het aan de kook voor circa 45 gaar. Het schuim en de velletjes die naar boven drijven haal je elke keer weg. Check of de kikkererwten gaar zijn door er eentje te pletten. Ze horen zacht te zijn.

Giet de kikkererwten af, maar vang een deel van het kookvocht op. Pureer de kikkererwten in een blender samen met de knoflook, tahin, citroensap en zout. Schenk circa 100 ml toe en pureer het enkele minuten tot een gladde massa. Vind je het nog te dik? Voeg dan iets meer water toe en pureer het nogmaals. Schep de hummus in een kom of schaaltje en maak af met toppings naar keuze (bv. olijfolie, chilivlokken, peterselie etc.)

Te volgen op…
Facebook: Tesliem’s Corner
Instagram: @tesliemm


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie