Indiase Butter Chicken
Butter chicken 4 uur lang in marinade. Geserveerd met Raita (yoghurt, komkommer en koriander).
Ingrediënten marinade:
- 1 kipfilet, grof gesneden
- Griekse yoghurt
- Koriander
- Komijnpoeder
- Korianderpoeder
- Gemberpoeder
- Kurkuma
- Kardemom, fijngemalen
- Kaneel
- Kruidnagel, fijngemalen
- Chilipepers
- Zout en peper
Ingrediënten saus:
- Tomaten, grof in stukken
- Uien
- 250 gram ongezouten roomboter (het liefst Ghee boter)
Bereidingswijze:
De grof gesneden kipfilet marineren in alle ingrediënten voor de marinade. Na 4 uur kip in de marinade hebben gelaten, bak je deze tot het half gaar is geworden. De tomaten en uien smoren in 250 gram roomboter en daarna in een blender tot een glad mengsel mixen. Vervolgens giet je de botersaus bij de kip en laat je het op een laag pitje pruttelen. Basmati rijst afkoken en erbij serveren.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like