
Indiase kipcurry garam masala
Lieve mensen. Ik ben zo’n fan van Indian Food. Ik heb het voor het eerst gegeten toen ik Londen was. Rijen met mensen voor het restaurant gelokt door de heerlijke geuren en aroma’s. Sindsdien ben ik fan van deze prachtige keuken en staat het bij mij vaak op het menu. Vandaag voor mijn familie deze heerlijke chicken garam masala en homemade naanbrood met garlic butter gemaakt. Hmmmm zooo lekker.
Ingrediënten voor Indiase kipcurry:
- 500 gram kipfilet of kippendijen
- Verse gember (ongeveer 2 cm)
- 1 rood pepertje (optioneel)
- 2 eetlepels garam masala (ik heb die van Jonnie Boer gebruikt)
- 100 gram volle yoghurt
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder (optioneel, want het wordt in combinatie met pepertje een pittig gerecht)
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
- Zout en peper naar smaak
- Olie naar smaak
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en snijd de ui fijn. Hak de knoflook met de peper en gember fijn. Voeg de kruiden toe aan de kip. Voeg één eetlepel olie, de gehakte knoflook en pepertje hieraan toe. Meng de yoghurt erdoorheen en zet het voor ongeveer een half uur in de koelkast. Tip: maak het een avond van te voren, dan kunnen de smaken erg goed in het vlees intrekken.
Doe wat olie in een wokpan. Bak de kip kort aan. Zet het vuur niet te hoog, anders gaat de saus schiften! Gaat de saus toch schiften, dan voeg je er een paar lepels koud water aan toe. Voeg de ui en tomatenpuree hieraan toe. Doe de kokosmelk erbij. Laat het rustig op matig vuur inkoken (ongeveer 15 minuten) tot er een mooie saus ontstaat en alle smaken er goed in zijn getrokken. Eet smakelijk!
Te volgen op…
Facebook: Oumami Food
Youtube: Oumami Food
Instagram: @oumamifood
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like