Inktvis gevuld met rijst
Heerlijk en simpel. Er zullen vele manieren zijn om dit te maken. Dit is mijn recept dat het anders kan dat weet ik ook :)
Ingrediënten:
- 4 á 5 el olijfolie
- 1 á 2 rode uien
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 rode peper (optioneel)
- zeevruchtenmix (naar keuze)
- garnalen (hoeveelheid naar keus)
- halve citroen
- 4 á 5 el Tomato Frito
- basmatirijst (hoeveelheid naar keuze)
- verse inktvis
Kruiden:
- paar takjes koriander
- laurierblad
- visbouillon
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn*
- 1 tl knoflookpoeder*
- 1 tl tijm*
- viskruiden (Lidl)
- saffraan (kleurstof)
Bereidingswijze:
Maak de inktvis schoon. Je garnalen en zeevruchtenmix afspoelen en laten uitlekken. Snijd de paprika in kleine blokjes en snipper de ui fijn. Peper fijn snijden.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui hierin. Voeg de paprika toe en laat dit op middelhoog vuur garen. Rode peper toevoegen. Voeg 5 a 8 min later de zeevruchtenmix toe (indien nodig grote stukken vis fijner snijden). Citroensap toevoegen. Voeg nu de tomaten Frito en de ‘kruiden’ toe. Laat dit rustig garen. Proeven!
Maak ondertussen de rijst volgens verpakking. 10 min koken. Op smaak brengen met zout. Grill de inktvis heel kort aan beide kanten (voor 3 a 4 min). Verwarm de oven voor op 200°.
Meng nu de saus en rijst samen. Vul de inktvis met rijst druk dit goed aan in de inktvis. Zet de inktvissen nu in een ovenschaal (met aluminiumfolie afdekken) in de oven voor 15 min.
Serveren met rijst van vulling indien gewenst.
P.S. Mocht je iets gemaakt hebben aan de hand van mijn recept(en), schroom niet en deel een foto!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like