Italiaanse spinaziestamppot met rookworst
Italiaanse spinaziestamppot met rookworst en jus. De halal-rookworst is van Wahid. Gewoon bij de Albert Heijn of Tanger verkrijgbaar. Maar Anur heeft ook rookworst, ik heb die alleen nooit gehad!
Ingrediënten voor de stamppot:
- 700 á 800 gr aardappelen
- 10 groene olijven, in ringen
- 150 gr verse spinazie
- 100 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 30 gr pijnboompitten
- 1 bol mozzarella, in stukken
- Zout
Extra:
- Water
- Maizena
- Rookworst
- Champignons
- 1 bouillonblokje
- 1 el ketjap manis
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar. Als deze bijna gaar zijn verwarm je je olie met knoflookteentje (zacht vuur anders wordt de knoflook bruin en bitter). Rooster de pijnboompitjes en stamp de aardappel. Voeg de knoflookolie en spinazie toe en meng dit goed samen. Voeg alle overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout.
Voor de rookworst stoom ik hem ongeveer 10 minuten. Maak in de tussentijd de jus. Bak wat gesneden champignons in olie. Voeg wat water toe samen met een bouillonblokje (ik heb kip genomen, maar groenten is ook prima) en een eetlepel ketjap. Laat dit even koken en maak je jus wat dikker met een mengsel van maizena en water.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like