Iwzan/Tchicha soep
Tchicha is een fijn gerstemeelkorrel wat je kan stomen en eten met melk/karnemelk maar je kan er ook een lekker en vullend soepje van maken. Ik heb geen verpakking, ik haal het vers uit Marokko van familie.
Ingrediënten:
- 1 soepkommetje iwzan/tchicha
- 1 ui
- 2 tomaten
- Koriander
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 rund Knorr bouillonblokje (naar smaak doe je 2)
- 1 thl gember
- 1 thl kurkuma
- Snufje peper
- Zout naar smaak
Bereidingswijze:
Rasp de ui en tomaat. Snijd de koriander fijn. Of doe deze ingrediënten in een blender met een beetje water (wel de tomaat schillen). Doe wat olijfolie in een pannetje, doe er de groenteprutje bij en laat dit op vuur tot je ziet dat het begint te koken. Doe de kruiden, bouillonblokje en tomatenpuree erbij. Roer het goed door en laat het weer zo’n 10 minuten koken zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Dan voeg je er 1,5 tot 2 liter water bij. Laat het geheel voor 30 tot 40 minuten verder koken op middelvuur met deksel half op de pan. Voeg er dan de iwzan/tchicha eraan toe en laat dit op lage vuur rustig gaar worden. Tussendoor even roeren. Besaha!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like