Jamaicaanse Jerk Chicken

Jamaicaanse Jerk Chicken

Dit gerecht is heerlijk met een zomers briesje in je tuin en de barbeque op hoog vuur.

Ingrediënten voor Jamaicaanse Jerk Chicken:

  • Kip met bot
  • 2 lenteuitjes
  • 1 eetlepel All spices korrels (Toko)
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 1 eetlepel chili vlokken
  • 1 stuk verse gember
  • 1 madame jeanette (of chilipeper voor de wat mildere variant)
  • 1 knoflookteentje
  • 1 theelepel lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 eetlepels olie

Bereidingswijze:

Doe de all spices, peperkorrels en chilivlokken in een vijzel. Voeg de zeezout erbij en vijzel dit heel fijn. Voeg daarbij de geraspte gember en de tijm. Snij de madame fijn en voeg deze samen met een knoflookteentje bij de kruiden en vijzel dit heel fijn (mocht je geen vijzel hebben, dan volstaat een keukenmachine ook wel).

Voeg als het een fijne pasta is de suiker, honing, sojasaus en olie toe. Vijzel dit tot een pasta. Als laatste voeg je de fijngesneden lenteuitjes toe. Met deze pasta wrijf je je kip goed in en laat je dit even intrekken (hoe langer hoe beter).

Rooster de kipstukken op een barbeque totdat ze gaar zijn. Serveer dit met een frisse salade.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie