K3ab ghazal
Recept voor k3ab ghazal voor ongeveer 34 stuks dacht ik. Niet geteld maar een schatting. Je kunt het recept halveren, heb hier zelf geen ervaring mee.
Ingrediënten deeg:
- 500 gram bloem
- 100 gram gesmolten boter (roomboter/margarine)
- 1 geklutst ei
- anderhalf tot 2 eetlepels mazhar
- snufje zout
- lauwwarm water om mee te kneden
Vulling:
- 1 kilo amandelen (gepeld en gemaald)
- ongeveer een half eetlepel kaneel
- suiker (voor elke 2 kommen amandelen moet je ietsje minder dan 1 kom suiker toevoegen)
- 3/4 eetlepels mazhar
Bereidingswijze :
Meng alle ‘deeg’ ingrediënten samen behalve het water. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed dit goed samen. Kneed dit goed door voor ongeveer een halfuur tot een soepele deeg. (Geen zachte plakkerige deeg). Maak nu van je deeg kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Laat ze nu rusten afgedekt met een pedaalemmer zak.
Maal nu je amandelen met suiker fijn in je keukenmachine. Meng nu de rest van de ‘vulling’ ingrediënten met je gemalen amandelen en suiker tot je er staafjes van kunt vormen.
Werk je ‘amandelspijs’ af door allemaal kleine staafjes te maken.
Pak nu 1 deegballetje en rol dit filter dun uit met je deegroller. Leg er een staafje amandelspijs in en vouwt deze dicht. Druk dit goed dicht met je vingers en vorm het met je vingers tot je een k3ab (maantjes vorm) krijgt. Snij de randjes af. Zie foto’s.
Leg ze in een schaal afgedekt en maak ze allemaal af. Ga ze als laatst met een nekasha (tangetje) versieren. Bekleed je bakplaat met bakpapier en leg ze hier op. Bak ze af in een voorverwarmde oven op 150 graden voor ongeveer 15 a 20 min. Ze krijgen geen kleurtje en blijven gewoon wit.
Succes en Besaha!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like