Kaas ui broodjes
Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor vers geraspte kaas, dat geeft veel meer smaak dan uit die zakjes. En zorg ervoor dat je ui goed fijngesnipperd is, om geen grote stukken in je broodjes te krijgen. Ik fruit ze even in wat olie tot ze glazig zijn.
Ingrediënten voor 12 grote kaas ui broodjes:
- 500 gr bloem
- 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
- 4 el olijfolie
- 1 tl zout
- 250-300 ml lauw water
- ½ tl zwarte peper
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl paprikapoeder
Vulling:
- 200 gr geraspte kaas (vers!)
- 1 ui, gesnipperd en glazig gebakken
Om te bestrijken:
- 1 eigeel
- Scheutje melk of water
Bereiding:
Meng bloem met gist, kruiden en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed tot een deeg ontstaat. Voeg dan pas de zout toe en kneed erdoor voor 15-20 minuten. Laat 1 uur rijzen. Rol uit tot een vierkant en bestrooi met kaas en ui. Rol op en snijd in dikke plakken.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like