Kaasballetjes
Heb de kaasballetjes ook maar gemaakt. Lekker met een ijskoude glas cola. De rest gaat de vriezer in. Normaal zou ik voor zoiets voor de gekruide paneermeel gaan, maar ik had naturele in huis.
Ingrediënten:
- 300 gram geraspte (belegen kaas)
- 2 eitjes
- 1 theel. bakpoeder
- 25 gr bloem
- snufje zout & peper
- zonnebloemolie om te frituren
- paneermeel
Bereidingswijze:
Klop de eieren met het bakpoeder los met een garde. Voeg de kaas, snufje zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. Doe de bloem erbij zodat er een stevig mengsel ontstaat. Doe wat bloem op je handen en een bordje en maak balletjes van het kaasmengsel rol ze als laatst door de paneermeel.
Grote kan je zelf bepalen. Ik heb ze daarna even in de koelkast laten staan, zodat ze wat stevig zouden worden. Verhit de olie in een pan. Bak de balletjes in porties in ca 4 minuten goudbruin. Laat ze goed uitlekken en serveer ze warm. Lekker met chilisaus.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like