Kaasbroodjes van Foodgloss
Gisteren mij ook gewaagd aan de kaasbroodjes maar dan in klein formaat. Waren een groot succes zeg! Recept is van Foodgloss alleen heb ik het bladerdeeg door tweeën gedeeld zodat je kleintjes krijgt. De wijn heb ik vervangen door bouillon. Ik heb ze ruim van te voren gemaakt en ongeveer een half uur voor etenstijd in de oven geschoven. Was perfect zo.
Ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg
- 60 gram boter
- 60 gram bloem
- 300 ml groentebouillon
- 200 gram jong belegen geraspte kaas (150 gram voor vulling, 50 gram voor bovenkant)
- 1 ei
- scheutje koffiemelk
- peper en zout
Bereidingswijze:
Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Zodra je roux er een beetje zanderig uit ziet is hij goed. Giet de bouillon erbij en roer goed door. Doe de kaas voor de vulling erbij en breng op smaak met zout en peper. Verdeel deze roux over een bakplaat en leg er een vel bakpapier op zodat er geen ‘velletje’ gaat ontstaan. Laat het even afkoelen in de koelkast.
Haal daarna het mengsel uit de koelkast en snijd het in gelijkmatige plakken. Vul een ontdooide bladerdeeg met een plakje kaasmengsel. Vouw het bladerdeeg dicht en prik de randjes aan met een vork. Werk zo alles af. Bestrijk de kaasbroodjes met een losgeklopte ei of wat melk en bestrooi ze met geraspte kaas. Bak het in een voorverwarmde oven van 190 graden voor ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like