Kaastortellini met spinazie in romige saus

Kaastortellini met spinazie in romige saus

Kaastortellini met kruiden, tomaten en verse spinazie in een romige saus. Wij hadden er kruidenbroodjes en olijvenbrood (van de bakker) bij. Yummie!

Ingrediënten:

  • 500 gram kaastortellini (liefst de verse uit de koeling)
  • 6 flinke eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Handvol verse gehakte basilicumblaadjes
  • 2 flinke koffielepels gedroogde oregano
  • 2 flinke handen verse gewassen spinazie
  • 1 flinke koffielepel uienpoeder
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • Zout en peper
  • 3,5 dl melk
  • 150 ml room
  • 3 el bloem
  • 3 el boter

Bereidingswijze:

Smelt 3 el boter in een ruime pan. Voeg hier 3 teentjes gehakte knoflook aan toe en bak 30 seconden. Doe er dan 1 flinke koffielepel uienpoeder bij en 3 eetlepels bloem. Laat dit een minuutje bakken. Voeg er dan onder goed roeren 3,5 dl melk bij en 150 ml room. Voeg een flinke snuf zout en peper toe, een flinke handvol verse gehakte basilicumblaadjes, 2 flinke koffielepels gedroogde oregano en laat dit even pruttelen.

Snijd een bakje kerstomaatjes doormidden, voeg toe. Doe er ook 2 flinke handen verse gewassen spinazie bij en laat even pruttelen tot de spinazie geslonken is. Kook ondertussen de kaastortellini met zout gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Bewaar een grote mok pastawater, giet af en spoel na met koud water.

Voeg 6 flinke eetlepels geraspte Parmezaanse kaas toe en laat deze smelten. Proef de saus, voeg zo nodig nog wat zout en peper toe. Schep de tortellini voorzichtig door de saus. Indien de saus te dik is voeg je wat van het bewaarde pastawater toe.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie