Kabeljauw ovenschotel met (zoete) aardappel
Kooktip van de dag: kabeljauw ovenschotel met aardappel en zoete aardappel. Ook dit recept is eigenlijk heel simpel, je kan elk groente en vis gebruiken die je zelf lekker vindt. Als groenten heb ik aardappel, zoete aardappel, paprika en tomaat gebruikt omdat ik alleen deze ingrediënten in huis had.
Ingrediënten:
- Kabeljauwfilet
- Zoete aardappel
- Aardappelen
- Paprika
- Tomaat
- Groene olijven
- Citroen
Marinade:
- Zout en peper
- 1/2 el gember (zelf gebruik ik verse)
- 1/2 el rode paprikapoeder
- 1/2 el komijnpoeder
- Flinke scheut olijfolie
- 1 tl tomatenpuree
- 1 bosje koriander en peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- Citroensap
Bereidingswijze:
Maak de vis eerst goed schoon en laat het dan goed uitlekken. Ondertussen maak je het sausje, hiervoor gebruik ik: 1 grote tomaat, 1 theelepel tomatenpuree, een bosje koriander en peterselie, 2 teentjes knoflook en een scheutje citroensap.
Voeg de rest van de ingrediënten voor de marinade toe. Haal alles door de blender tot het een geheel wordt. Hiermee kun je nu de visjes marineren.
Snijd de (zoete) aardappelen, tomaat en citroen in plakjes. Snijd de paprika in reepjes.
Doe de aardappelen op de bodem van een ovenschaal, leg daarop de kabeljauwfilets en daarna de paprika, tomaat, citroen, peterselie, koriander en groene olijven. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en laat het ongeveer 45 minuten garen in de oven.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like