Kalinti
Kalinti, oftewel Karan, is bereid met kikkererwtenmeel. De meel die staat afgebeeld kan je kopen bij o.a. bij Toko’s en Marokkaanse/Turkse supermarkten. Voor 1 kg betaal je ongeveer 2 euro. Karan is het lekkerst als het warm wordt gegeten.
Benodigdheden:
- 2 Nederlandse theeglazen met oor kikkererwtenmeel
- 2 Nederlandse theeglazen water
- 2 Nederlandse theeglazen melk
- 1 Marokkaanse theeglas olie (of die ik heb afgebeeld op de onderstaande foto)
- 2 eieren
- Beetje zout
- 1 theelepel baking soda (te koop bij o.a. Etos, het heet zuiveringszout)
- Dichte bakvorm
Extra:
- Komijn
- Zout
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Mix alle ingrediënten samen in een grote meng kom. Het hoort zo als het heel waterig is! Vet je bakvorm goed in en doe dan het mengsel er in. Zet het voorzichtig in het midden van de oven.
Bak het af op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Strooi er een beetje zout en komijn over heen. Besa7a!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like