Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Ik weet nog goed dat deze kaneelbroodjes een van de eerste baksels waren die ik uitprobeerde. Gezien bij de “recepten van Kitchenprinces” op www.marokko.nl. Niet wetende dat gistdeeg erg bewerkelijk is, ging ik aan de gang en had meteen het recept maar even verdubbeld. Ik maakte ze samen met mijn man trouwens, dat was dan wel weer gezellig. Maar het resultaat? Baksteenbroodjes waar je een raam mee in kon gooien! Zonde!! Ik was zo teleurgesteld dat ik het recept weg had gegooid.

Een tijd later kocht ik via internet de 5 mappen van Dr. Oetker “Bakken met Plezier” (vroeger kon je daar lid van worden en zo recepten verzamelen) en daar stonden ze ook in! Nog een keer geprobeerd met wat meer bak-ervaring en ze waren heerlijk! Een van de favoriete koffiebroodjes in mijn huis!

Zie hier een filmpje van de bereiding, zo kun je zien hoe je die leuke vorm krijgt: Kaneelbroodjes

Ingrediënten voor 16 stuks:

  • 800 gr bloem
  • 40 gr verse gist (of 2 zakjes gedroogde gist)
  • 400 ml lauwe melk
  • 80 gr suiker
  • 140 gr boter op kamertemperatuur
  • Snufje zout
  • 2 tl kaneel

Vulling:

  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 140 gr suiker
  • 1 el kaneel

Om te bestrijken:

  • 2 eidooiers

Bereiding:
Meng bloem met de suiker, gedroogde gist en kaneel (als je verse gist gebruikt, die oplossen in een beetje melk met suiker en 10 minuten laten staan). Verwarm de melk met de boter in een pannetje tot hij lauw is en voeg toe aan de bloem. Meng tot een samenhangend deeg en doe dan een snufje zout erbij. Kneed dit tot een zacht en soepel deeg (15-20 minuten). Laat een uur rijzen op een warme plaats.

Maak ondertussen de vulling door de boter te mengen met de kaneel en suiker. Als het deeg gerezen is, even doorkneden en in twee stukken verdelen. Rol ieder stuk uit tot een groot vierkant en bestrijk met de vulling.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie