Kanobootjes met nootjes en chocolade

Kanobootjes met nootjes en chocolade

Deze kanobootjes met nootjes en chocolade zijn echt heerlijkkkkkk.

Ingrediënten:

  • 2 eidooiers
  • snufje zout
  • 200 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • 300 gram bloem

Notenvulling:

  • 100 gram geroosterde witte amandelen
  • 100 gram ongezouten pistachenoten
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram pecannoten
  • half blikje gecondenseerde volle melk (kan ietsje meer zijn)

Extra:

  • spuitje voor de chocolade of boterhamzakje met een gaatje erin
  • witte chocolade
  • melkchocolade
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Meng de roomboter, eidooiers, zout en poedersuiker samen. Voeg daarna de bloem een beetje voor beetje toe en kneed het goed tot een soepel deegje. Ik heb het deeg afgedekt en opzij gezet, alles opgeruimd, vormpjes ingesmeerd met zonnebloemolie en bolletjes gemaakt van het deeg. Zo’n 15 min het deeg laten rusten.

10534748_10202989068071220_4384828305521415092_n 10711097_10202989066591183_5513628305486544906_n

Doe elk bolletje in het vormpje en druk het voorzichtig aan. Druk met je wijsvinger of pink het midden beetje extra aan zodat het een beetje hol wordt voor je vulling. Prik er met een vorkje in en doe ze in de oven voor 30 min op 160 graden.

10710513_10202989063871115_3582031099364387516_n

Haal ze uit de oven en extra extra voorzichtig uit het vormpje ze kunnen snel breken. Laat deze goed afkoelen. Ik heb ze een nachtje laten afkoelen omdat ik nog bezig was met een ander soort koekjes voor het Offerfeest.

10378909_10202989064591133_3981224369724882590_n

Voor de notenvulling: hak je nootjes in een keukenmachine doe dit in een kom en voeg er de gecondenseerde volle melk bij.

10351650_10202989061231049_4501654884570217170_n

Meng alles goed samen en vul de bootjes 1 voor 1 met een theelepeltje (als de bootjes goed zijn afgekoeld). Maak er dan wat chocolade strepen op van witte en melkchocolade.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie