Kanobootjes met nootjes en chocolade
Deze kanobootjes met nootjes en chocolade zijn echt heerlijkkkkkk.
Ingrediënten:
- 2 eidooiers
- snufje zout
- 200 gram roomboter
- 60 gram poedersuiker
- 300 gram bloem
Notenvulling:
- 100 gram geroosterde witte amandelen
- 100 gram ongezouten pistachenoten
- 100 gram walnoten
- 100 gram pecannoten
- half blikje gecondenseerde volle melk (kan ietsje meer zijn)
Extra:
- spuitje voor de chocolade of boterhamzakje met een gaatje erin
- witte chocolade
- melkchocolade
- zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Meng de roomboter, eidooiers, zout en poedersuiker samen. Voeg daarna de bloem een beetje voor beetje toe en kneed het goed tot een soepel deegje. Ik heb het deeg afgedekt en opzij gezet, alles opgeruimd, vormpjes ingesmeerd met zonnebloemolie en bolletjes gemaakt van het deeg. Zo’n 15 min het deeg laten rusten.
Doe elk bolletje in het vormpje en druk het voorzichtig aan. Druk met je wijsvinger of pink het midden beetje extra aan zodat het een beetje hol wordt voor je vulling. Prik er met een vorkje in en doe ze in de oven voor 30 min op 160 graden.
Haal ze uit de oven en extra extra voorzichtig uit het vormpje ze kunnen snel breken. Laat deze goed afkoelen. Ik heb ze een nachtje laten afkoelen omdat ik nog bezig was met een ander soort koekjes voor het Offerfeest.
Voor de notenvulling: hak je nootjes in een keukenmachine doe dit in een kom en voeg er de gecondenseerde volle melk bij.
Meng alles goed samen en vul de bootjes 1 voor 1 met een theelepeltje (als de bootjes goed zijn afgekoeld). Maak er dan wat chocolade strepen op van witte en melkchocolade.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like