Kantonese kippenvleugels

Kantonese kippenvleugels

Nog rijst en gado gado van gisteren over. Lekker Kantonese kippenvleugels erbij en klaar!!

Ingrediënten:

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 2 cm verse gember
  • 3 dikke teentjes knoflook
  • 1/2 kop sojasaus (bv. Kikkoman)
  • 2 bosuitjes
  • 3 el honing
  • 1 klein kopje water
  • zout

Bereidingswijze:

Rasp de verse gember en knoflookteentjes. Meng in een schaaltje een halve kop soyasaus met 3 eetlepels honing en een klein kopje water. Zet de wok op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Doe er een scheutje olie in en bak de gember en knoflook roerend totdat ze geuren. Doe er een kilo kippenvleugels bij en roerbak ze bruin met een klein beetje zout.

Voeg dan de sojasaus en honing toe en laat sudderen met het deksel op de pan totdat de kippenvleugels gaar zijn. Haal dan de deksel er van af en laat op hoog vuur inkoken totdat de vleugels gecarameliseerd zijn. Snij 2 bosuitjes fijn en roer deze erdoor.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie