Karamelpudding (flan)

Karamelpudding (flan)

Recept voor zelfgemaakte flan, oftewel karamelpudding.

Ingrediënten:

  • 220 gram fijne suiker
  • 125 ml water
  • 625 ml melk
  • 300 ml slagroom
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 75 gram suiker extra
  • 2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 160 graden. Doe suiker en water in een pot en verwarm laat het pruttelen tot het mooi goud van kleur is. Laat een beetje koelen en giet dan in een taartvorm van 20 cm. Zet deze vorm in een grotere vorm, bijvoorbeeld 2 verschillende bestilla vormen. Je moet je flan in de kleinste vorm doen en die vorm in een grotere vorm zetten, in buitenste vorm giet je water tot 3/4 vol is. Zo moet de flan gebakken worden in de oven. Het beste is om je bakvormen eerst in de oven te doen en dan water toe te voegen, anders knoei je.

Doe melk, room en kaneel in een pan. Breng aan de kook en haal het daarna van het vuur af. Laat het met de deksel op de pan afkoelen voor 15 minuten. Klop dan in een kom de eieren, eidooiers en de extra suiker en vanillesuiker door elkaar. Klop geleidelijk het lauwwarme melkmengsel erbij. Dit mengsel giet je zachtjes boven op de karamel, in de buitenste vorm doe je kokend water in tot halfweg de vorm.

Dan zet je de 2 vormen in de voorverwarmde oven voor 45 minuten. Je ziet dat je custard op een gegeven moment aan het stollen is. Haal de flan uit de oven en laat het 24 uur afgedekt afkoelen in de koelkast. Daarna kan je de flan omdraaien op een bord en gelijk serveren. Garneer eventueel met aardbeien.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie