
Karnemelk kokoscake
Oke, ik geef toe: een cake met karnemelk klinkt nou niet heel erg aantrekkelijk, maar wees niet bang, hij is niet zuur! Echt een lekkere zachte cake met subtiele kokossmaak. Het zuur uit de karnemelk zou een goede invloed hebben op het rijzen van de cake, al moet ik zeggen dat mijn cakes met melk ook prima rijzen, dus of dat zo is? Hoe dan ook, het is een heerlijke cake, die het proberen waard is!
Ingrediënten voor het beslag:
- 200 gr bloem
- 1 ei
- 175 ml karnemelk
- 3/4 zakje bakpoeder
- Snufje zout
- 175 gr suiker
Voor de bovenlaag:
- 50 gr suiker
- 2 el kokos
Extra:
- 1 el kokos
- 3 el room (ongeklopt)
Bereiding:
Mix de eieren, bloem, karnemelk, bakpoeder, suiker en zout tot een glad en dik beslag. Schep in een ingevette springvorm van 26 cm. Meng de suiker met de kokos en strooi erop.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like