Kegelvormige broodjes met tonijnsalade
Zachte kegel met tonijnsalade vulling.
Ingrediënten deeg:
- 230 ml lauwwarme melk
- 1 zakje gist (7 gram)
- 350 g bloem
- 2 el olijfolie
- 1 tl zout
Ingrediënten vulling:
- 2 blikjes tonijn (waterbasis)
- 1 kommetje cherrytomaten
- citroensap van een halve citroen
- halve komkommer
- verse bieslook
- mayonaise
- yoghurt
- zwarte peper
Extra:
- eigeel (gemengd met scheutje melk)
- zwarte sesamzaadjes
- veldsla
Bereidingswijze:
Begin eerst met het deeg. Meng in een kom de bloem, zout en gist samen. Voeg daarna de olijfolie erbij en kneed dit met lauwwarme melk. Beetje bij beetje toevoegen en kneed dit met een keukenmachine of met de hand voor 10 á 15 minuten. Laat je deeg voor minimaal een uur rijzen op een warme plek. Het deeg zal zich verdubbelen. Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een mandarijntje en rol deze met je handen tot een slangetje.
Wikkel nu om elk hoorntje bakpapier. Insmeren met boter of olie kan ook. Wikkel je slangetje deeg om het hoorntje en maak het laatste stukje beetje nat met water en plak dit zo af. Smeer ze in met een beetje eigeel voor een mooi goudbruin kleurtje bestrooi je broodjes met wat sesamzaadjes. Bak ze af in de oven op 190 graden tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal het hoorntje uit het broodje (ik doe dit warm) je kan ze ook eerst laten afkoelen. Dek ze af met een theedoek en ga nu je tonijnsalade maken. Snijd cherrytomaatjes in vieren, komkommer schillen en snijden in kleine blokjes, bieslook klein hakken en tonijn uitlekken.
Doe de tonijn in een mengkom en voeg hier de bieslook bij, meng dit goed samen. Tomaatjes, komkommer en citroensap toevoegen en goed mengen met een vork. Vervolgens doe je er 3 volle eetlepels mayonaise en 2 volle eetlepels yoghurt bij. Eén eetlepel zwarte peper. Meng dit allemaal goed samen met een lepel en je tonijnsalade is klaar.
Vul de tonijnsalade in een plastic wegwerp spuitzak en knip hier een stukje af zodat je vulling er doorheen kan. Geen klein stukje dus.
Leg een stukje sla in je hoorntje en spuit je hoorntje vol met tonijnsalade. Je kunt het ook gewoon met een lepel vullen.
Besaha!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like