Kersenclafoutis
Snel klaar en heerlijk voor na het eten. Een stuk lauwwarme kersenclafoutis.
Ingrediënten:
- 75 gram bloem
- 125 gram witte basterdsuiker
- het merg van 1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker)
- 250 ml volle melk
- 1 groot glas kersen
- poedersuiker
- 3 eieren
- zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onderwarmte. Laat een groot glas kersen uitlekken. Bestrijk een kleine quiche- of vlaaivorm met boter. Klop de bloem, witte basterdsuiker, eieren, een snufje zout, het merg van 1 vanillestokje en volle melk door elkaar. Giet een dun laagje in de vorm en zet 2 minuutjes in de oven. Verdeel de kersen erover en de rest van het beslag. Bak 25 á 30 minuten, tot het beslag gestold is. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en bestuif met poedersuiker.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like