Kersenclafoutis

Kersenclafoutis

Snel klaar en heerlijk voor na het eten. Een stuk lauwwarme kersenclafoutis.

Ingrediënten:

  • 75 gram bloem
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • het merg van 1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker)
  • 250 ml volle melk
  • 1 groot glas kersen
  • poedersuiker
  • 3 eieren
  • zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onderwarmte. Laat een groot glas kersen uitlekken. Bestrijk een kleine quiche- of vlaaivorm met boter. Klop de bloem, witte basterdsuiker, eieren, een snufje zout, het merg van 1 vanillestokje en volle melk door elkaar. Giet een dun laagje in de vorm en zet 2 minuutjes in de oven. Verdeel de kersen erover en de rest van het beslag. Bak 25 á 30 minuten, tot het beslag gestold is. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en bestuif met poedersuiker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie