Kinder Bueno slagroomtaart
Als het feest is dan hoort er natuurlijk ook een taart bij, althans ik vind van wel. Deze Kinder Bueno slagroomtaart is super zacht en heerlijk van smaak. Als je van Kinderbueno houdt dan is dit het recept voor jou! Wat ook super fijn is, is dat de taart makkelijk en snel te maken is. Tijdens belangrijk bezoek of een feest is deze taart zeker een aanrader!
Ingrediënten:
- 1 x biscuitmix (Funcakes of Dr. Oetker)
- 4 x verse slagroom (opklopbare)
- 1 bakje mascarpone (250 g)
- 2 x sour cream bakjes (kleine bakjes)
- 4 zakjes vanille suiker
- 2 zakjes klopfix
- 14 repen Kinder Bueno
- 2 repen witte chocolade (maakt niet uit welke merk, wel zonder nootjes)
Versiering:
- Nougatine
- Amandelsnippers
- Kinder Bueno’s
- Yoghurt aardbeien (Jumbo)
- Kokos snippers
- Frambozen
Extra:
- Kartonnen taart onderkant
- Springvorm 24 cm
- Bakpapier
Bereidingswijze:
Bak de biscuit cake zoals het aangegeven staat op de verpakking. Laat het voor 10 min afkoelen, snijd voorzichtig de kanten los en open dan pas de springvorm. Als je dit doet zonder de kanten los te maken, dan is er kans dat de cake scheurt. Klop twee bakjes slagroom stijf en doe de mascarpone erbij. Smelt de witte chocolade in de magnetron en voeg dat erbij.
Snijd 13 Kinderbueno repen fijn met een mes en voeg dat bij het mengsel. Leg twee repen apart voor het versieren. Meng alles goed door elkaar. Voeg dan twee vanille suiker zakjes erbij naar smaak. Snijd de taart in twee of drie lagen. Ik heb voor drie lagen gekozen. Dit doe je het beste met een speciale taartenzaag, te verkrijgen bij de Xenos. Leg de taart alvast op de kartonnen bodem, zodat je de taart kunt verplaatsen als het helemaal af is.
Besmeer iedere laag rijk met de vulling en leg er dan een laag bovenop. Druk het ietsjes aan. Besmeer dan weer rijk met vulling en zet de bovenkant erop. Druk het dan ook weer ietsjes aan en zorg ervoor dat de taart goed recht is. Klop in een aparte kom andere twee bakjes slagroom tot het goed stijf is, niet overkloppen.
Voeg er vanille suiker bij en 2 bakjes sour cream (zure room). Als laatst voeg je twee zakjes Klop-fix en meng je het goed door elkaar. Breng een dikke laag aan op de bovenkant en smeer dat telkens uit naar de zijkanten. Dit doe je het beste met een paletmes. Zorg ervoor dat het overal even dik uitgesmeerd wordt en je geen cake meer ziet.
Als het buiten warm is, adviseer ik de cake dan wel even in de koeling te laten zodat de slagroom tijdens het versieren niet gaat smelten. Na 10 min kun je de taart eruit halen en beginnen met het versieren. Zet de taart net voor het serveren nog even in de koelkast. Koud serveren!
Succes en geniet ervan.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like