Kinder Bueno Taart
Recept voor Kinder Bueno taart. De pure chocolade kun je ook vervangen door 6 eetlepels cacao opgelost in heet water..
Ingrediënten:
- 250 gram boter
- 250 gram pure chocolade
- 4 eieren
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 450 gr zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
Vulling:
- 5 pakken Kinder Bueno (waar 2 repen in zitten)
- 2x 500ml vloeibare slagroom
- poedersuiker op smaak
- 3 zakjes Klopfix
- 3 eetlepels Nutella chocopasta
Voor de buitenkant:
- 500 ml mascarpone
- 100 gr roomkaas
- 250 ml vloeibare slagroom
- 1 zakje klopfix
- poedersuiker op smaak
- Nutella chocopasta
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor. Pak een bakblik van 24cm en vet de zijkanten in met boter en bestuif met meel of gebruik bakspray. Op de bodem leg je een op maat geknipte bakpapier. Aan de slag met de cake.
Snij de boter in een paar stukken en doe ze in een steelpan. Breek de chocolade in stukjes en doe die bij de boter of voeg de opgeloste cacao toe. Zet de pan op een laag pitje en laat het mengsel langzaam smelten. Roer er wel regelmatig in, zodat het goed mengt en niet gaat aanbranden.. Zodra alles gesmolten is en er een egaal mengsel ontstaan is, haal je de pan met de chocoladeboter van het vuur. Doe de eieren in een kom en voeg de basterdsuiker en het snufje zout toe en mix het goed door elkaar. Giet de chocoladeboter er bij en roer het er door.
Als laatste zeef je het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder bij en mix nu alles door elkaar, totdat er een egaal mengsel is ontstaan. Doe je beslag in je bakblik en bak de cake gaar op 170 graden tot de cake gaar is. Doe de eerste 40min niet de oven open zodat je cake niet gaat inzakken. Daarna kan je checken met een saté prikker tot ie gaar is. Elk oven is anders dus hou even de baktijd in de gaten.
Als de cake gaar is laat je hem eerst goed afkoelen minimaal 2u want je wilt niet dat je cake stuk gaat bij het snijden. Dan ga je hem in 3 lagen snijden of in 2 als 3 te moeilijk is. Laat de lagen even rusten. Nu aan de slag met de vulling.
Doe een kom in de vriezer voor 10 min als ie koud genoeg is dan haal je hem eruit.. En dan doe je de vloeibare slagroom, klopfix en nutella pasta in en poedersuiker op smaak en zet je mixer aan en klop het tot een stevige massa. Dan pak je ongeveer een kom van de slagroom en die leg je apart (die gebruik je voor de eerste laagje voor aan de buitenkant van je taart) daar doe je dus geen Kinder Bueno stukjes in. Als je dat wel lekker vindt dan doe je het wel..
Snij /maal nu de Kinder Bueno repen en spatel ze door de rest van je slagroom mix heen. Dan is je mengsel klaar om de taart mee te vullen. Zet het even in de koeling want we gaan nu de buitenkant vulling maken en toefjes.
Pak een andere kom en doe er mascarpone, roomkaas, vloeibare slagroom, zakje klopfix en poedersuiker op smaak in. Nutella chocopasta ook tot je denkt dit is de kleur die ik wil hebben. Ik heb er bijna een hele pot in gedaan omdat ik het mooi bruin wou hebben. Dat mix je allemaal tot een stevige mooie bruine mengsel en dan leg je het ook in de koeling.
Terug naar de cake. Pak de lagen cake die je gesneden hebt en pak je kom met slagroom en stukjes kinderbueno in. Doe er lagen tussen en stapel ze op elkaar. Dan pak je de kommetje waar je slagroommix in zit en dan smeer je de taart eerst dun af aan de buitenkant. Leg hem weer even in de vriezer voor een kleine 10 min en dan smeer je hem een 2e keer af. Maar dit keer met de bruine mengsel. Dit is ook de laag die je mooi en egaal moet afsmeren.
Als je hem goed hebt afgesmeerd dan pak je de restante mengsel. Doe het in een spuitzak en maak er toefjes op. Pak stukjes kinderbueno en leg ze op de toefjes. Tevens heb ik ook stukjes kinderbueno onder de taart er omheen gedaan. Als laatste heb ik met gesmolten chocolade strepen gemaakt voor de sier. Dat mag maar hoeft niet..
Eet smakelijk dames..
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like