Kip in zoetzure saus met wokgroenten
Dit was uiteindelijk ons avondeten: basmatirijst met wokgroenten en gewokte kip met zelfgemaakte zoetzure saus.
Ingrediënten zoetzure saus:
- 1 klein uitje, fijngehakt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- een flinke scheut tomatenketchup
- sambal (als je van pikant houdt)
- 1 el maizena
- 200 ml water
- chilisaus
- 3 el suiker
- 2 el azijn
- zout
- olie
Extra:
- basmatirijst
- wokgroenten
- kip
Bereidingswijze:
Fruit de ui aan in olie tot hij glazig ziet. Daarna voeg je de paprika toe en na 5 minuten de scheut ketchup. Voeg nu 200 ml water toe en laat het 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Voeg nu 2 eetlepels azijn en 3 eetlepels suiker toe en wat chilisaus en zout. Laat dit 5 minuten sudderen. Even proeven, soms moet er wat meer azijn of suiker bij. En als je van pikant houdt wat sambal. Neem nu 1 eetlepel maizena en los deze op in 2 eetlepels water. Toevoegen en even roeren. Nog 5 minuten laten doorkoken en vuur afzetten.
Serveer met basmatirijst, gewokte kip en wokgroenten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like