Kip in zoetzure saus met wokgroenten

Kip in zoetzure saus met wokgroenten

Dit was uiteindelijk ons avondeten: basmatirijst met wokgroenten en gewokte kip met zelfgemaakte zoetzure saus.

Ingrediënten zoetzure saus:

  • 1 klein uitje, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • een flinke scheut tomatenketchup
  • sambal (als je van pikant houdt)
  • 1 el maizena
  • 200 ml water
  • chilisaus
  • 3 el suiker
  • 2 el azijn
  • zout
  • olie

Extra:

  • basmatirijst
  • wokgroenten
  • kip

Bereidingswijze:

Fruit de ui aan in olie tot hij glazig ziet. Daarna voeg je de paprika toe en na 5 minuten de scheut ketchup. Voeg nu 200 ml water toe en laat het 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Voeg nu 2 eetlepels azijn en 3 eetlepels suiker toe en wat chilisaus en zout. Laat dit 5 minuten sudderen. Even proeven, soms moet er wat meer azijn of suiker bij. En als je van pikant houdt wat sambal. Neem nu 1 eetlepel maizena en los deze op in 2 eetlepels water. Toevoegen en even roeren. Nog 5 minuten laten doorkoken en vuur afzetten.

Serveer met basmatirijst, gewokte kip en wokgroenten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie