Kip kerrie broodjes
Homemade kip kerrie broodjes! Love it! Dit recept is van mijn zus Amal Bella, ik heb alleen de groentjes weggelaten, omdat ik de kipkerrie in een broodje zou serveren.
Ingrediënten voor 2 personen:
- Halve kipfilet, in stukken of in repen gesneden
- Bakje champignons
- 2 rode puntpaprika’s (of normale rode paprika’s)
- 1 ui, in kleine stukjes gesneden
- 2-3 teentjes knoflook, geperst
- 250 ml kokosmelk
- rasp van een halve citroen (een echte upgrading voor dit gerecht!)
- 1 tl (het liefst Massala) kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- chilipoeder
- 2-3 el zonnebloem
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding:
1) Fruit het ui en vervolgens de knoflook in een grote pan op matig tot heet vuur licht bruin.
2) Voeg de paprika- en de champignons in de pan toe. Roerbak nog 2-3 minuten op een matig temperatuur.
3) Voeg nu de kokosmelk, citroenrasp, gember en kruiden toe en roer erdoor.
4) Dek af en laat op een laag vuurtje onder af en toe roeren 20 min sudderen.
5) Laat de stukjes of repen kip 10-15 minuten buiten de koelkast staan.
6) Bak de kipstukjes/-reepjes in een hete (!) pan met een lepel olie (of croma) goudbruin, hooguit 5 minuten.
7) Voeg de kip toe aan de pan met groente en laat nog een paar minuten mee bakken.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like