Kip kerrie met champignons en paprika

Kip kerrie met champignons en paprika

Heerlijke kip kerrie met champignons en paprika.

Ingrediënten:

  • 1 kilo kipfilet
  • 3 eiwitten
  • 3 el maizena
  • 200 gram wortels
  • 250 gram champignons
  • stuk gember van 3 cm
  • snuf five-spice poeder
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 kl gemberpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 el kerriepoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 el bloem
  • zout
  • 1 ui

Bereidingswijze:

Fluweel eerst de kip: snijd de kipfilet in hele dunne plakken te snijden. Klop 3 eiwitten los met 3 eetlepels maizena en zout. Hier de kip een half uurtje marineren. Dan in 3 porties in kokend water laten glijden en laat het 3 á 4 minuutjes zachtjes koken. Met een schuimspaan eruit halen en in een vergiet doen. Voorzichtig even afspoelen onder koud water.

Snijd 200 gram wortels in dunne schijfjes, 1 rode en 1 groene paprika in repen, snijd 250 gram champignons schijfjes. Rasp 3 teentjes knoflook en een stuk gember van 3 cm. Snijd een ui in halve ringen. Zet de wok op hoog vuur en giet er als deze warm is wat olie in. Bak de wortel en de paprika beetgaar met een beetje zout, voeg de champignons toe en bak nog even verder.

Haal dit uit de pan en zet apart. Verhit de wok opnieuw met wat olie, bak de ui en voeg de knoflook en gember toe. Voeg 2 el kerriepoeder toe, 1 flinke koffielepel gemberpoeder, een halve tl chilivlokken, 1 theelepel bruine suiker en een flinke snuf five-spice poeder. Laat dit even bakken.

Voeg 2 el bloem toe en bak even mee. Voeg beetje bij beetje een halve liter kippenbouillon toe en blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg een blikje kokosmelk toe en roer even door. Voeg nog een beetje zout toe, de kip en de groenten en laat even doorwarmen. Lekker met rijst en zoetzure komkommer.


1 reactie

  1. Kiss & Make-up geplaatst op april 8, 2016 Beantwoorden
    Mooi kleurrijk bordje weer.

Geef een reactie