Kip ketjap

Kip ketjap

Ketjap kip voor bij de bami, geserveerd met madam janet chutney, zoet zure komkommer/rode uien op azijn en peper. Ik gebruik een hele kip, maar je kunt ook alleen kipfilet gebruiken. Moge Allah een ieders vasten accepteren!

Ingrediënten voor kip ketjap:

  • Kipfilet/ kip in stukken (1 hele kip)
  • 4-6 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui of 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 hele tomaat, ontvelt en in blokjes
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 3 stuks laos ter grootte van een vingerkootje
  • 1 dessertlepel tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel kentjoerpoeder
  • 1 halve theelepel gemalen witte peper
  • 1 halve theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels zoute ketjap (sojasaus)
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1/2 madam janet (optioneel)
  • 1 halve theelepel gemalen cayenne peper
  • 1 halve theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 halve theelepel 5 spices kruiden
  • 1 halve theelepel piment poeder
  • 1 (groente) bouillonblokje (Maggi)

Bereidingswijze:

Verhit een stoofpan en doe er een scheut zonnebloemolie bij. Als de olie warm is doe je de uien en knoflook in de pan. Bak dit tot het glazig wordt. Bak de kip er even kort (2 minuten) bij en voeg daarna alle overige ingrediënten erbij. Goed omscheppen en daarna laat je het afgedekt goed stoven. In +/- 45 minuten is het gaar. Om de 10 minuten hoor je het wel even om te scheppen.

– Shamiem


1 reactie

  1. Sri geplaatst op mei 1, 2021 Beantwoorden
    Voor Hoeveel gram kipfile of hoeveel kippenbouten is dit recept?

Geef een reactie