Kip loempia’s

Kip loempia’s

Recept voor kip loempia’s met groenten voor 200 stuks.

Ingrediënten.

  • 4 pakjes loempiavellen
  • 1.5 kg kipfilet
  • 5 grote wortels
  • 2 spitskool
  • 1 pakje mihoen
  • 4 kip bouillonblokjes
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 gr taugé
  • Paar takjes selderie
  • 1 el ketjap manis
  • 1 rode peper
  • Klein stukje verse gember

Bereidingswijze:

Laat de loempiavellen onder een vochtige doek ontdooien. Laat de kipfilet in het water koken en laat dit in een zeef uitlekken. Snijd het daarna fijn of rasp het. Snijd ook de gember en rode peper fijn. Laat de mihoen in gekookt water voor zo’n vier minuten zitten en knip het met een schaar in kleine stukjes. Snijd of rasp de groenten fijn.

Pak een ruime pan en voeg twee eetlepels zonnebloemolie, peper, bouillonblokje, ketjap manis, zout, gember en rode peper toe. Laat dit op een zacht vuurtje bakken, blijf elke twee minuten roeren. Voeg daarna alles toe en blijf zo’n 5 minuten roeren. Laat dit in een zeef uitlekken. Vul daarna de loempiavellen met de vulling en rol ze op. Frituur ze gaar en goudbruin.

Ramadan Karim en smakelijk eten allemaal.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie