Kip met aardappel en champignonsaus

Kip met aardappel en champignonsaus

Comfort food…gebakken aardappels met kip en champignonsaus.

Ingrediënten voor de kip:

  • 1 kipfilet
  • Ketjap manis
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Zout en peper

Ingrediënten voor de champignonsaus:

  • 2 rode uien, in ringen
  • 2 handjes champignons, in stukken
  • Handje spinazie, gesneden
  • 1 flesje kookroom

Ingrediënten voor de aardappelen:

  • Aardappelschijfjes
  • Paprikapoeder
  • Boter
  • Olie
  • Zout

Bereidingswijze:

Maak om de cm sneetjes in de kip. Kruid deze met wat ketjap manis, zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en wat zout. Wrijf de kip goed in met de kruiden en bak deze af in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten.

Bak de uien tot ze een mooie bruine kleur hebben. Doe dan de champignons bij en daarna de spinazie. Laat het samen nog even bakken. Doe er een flesje kookroom (of slagroom) bij en flink wat zwarte peper (het lekkerste is uit een peper molen) en wat zout.

Voor het gemak had ik de aardappelschijfjes uit de vriezer gebruikt. Bak het in een mix van olie en boter. Laat dit op een zacht vuur garen samen met wat zout en paprikapoeder. Als ze gaar zijn zet je het vuur hoger tot ze een mooie kleur hebben.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie