Kip met knapperige parmezaankorst

Kip met knapperige parmezaankorst

Kip parmezaan met een luchtig, maar toch knapperig korstje. Af en toe kom je van die recepten tegen waarvan je in eerste instantie denkt, bah, kan toch niet smaken. Juist dan moet ik het natuurlijk gaan testen en met dit recept was ik blij verrast. Zoonlief was lyrisch en wil deze binnenkort weer eten.

Ingrediënten voor kip met parmezaankorst:

  • 4 kipfilets
  • 2 volle el yogonaise
  • 1 glas geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 dessertlepel Italiaanse kruiden
  • snuf knoflookpoeder
  • 4 el paneermeel
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Zet de oven op 190 graden. Kruid 4 kipfilets met zout en zwarte peper. Meng 2 volle eetlepels yogonaise met 1 glas geraspte Parmezaanse kaas en een flinke snuf knoflookpoeder. Smeer dit over de filets en zet ze 15 minuten in de oven. Ondertussen meng je 4 eetlepels paneermeel met een flinke dessertlepel Italiaanse kruiden. Na 15 minuten verdeel je dit over de filets. Laat nog 10 minuten bakken. Lekker met bv gevulde tortellini in romige tomatensaus en fougasse.


1 reactie

  1. Florentine geplaatst op januari 31, 2016 Beantwoorden
    Wat een goed idee met die parmezaanse kaas in de korst :-) Leuk receptje

Geef een reactie