Kip pilav met sperziebonen

Kip pilav met sperziebonen

Na een drukke dag voor ons een snelle makkelijke hap. Kip pilav in saus met sperziebonen en een slaatje. Dit stond echt in 25 minuten op tafel. Probeer eens kruidnagel of kardemom in de rijst erbij te gooien voor een heerlijke Arabische Pilav. Jummie

Ingrediënten:

  • basmatirijst
  • vermicelli
  • 1 kipfilet
  • sperziebonen
  • 1 ui
  • kruiden naar wens
  • ketjap manis
  • sambal
  • oestersaus
  • koriander
  • 1 el boter
  • zout

Bereidingswijze:

Voor pilav: Pilav heel simpel. Een handje vermicelli bruin bakken in een eetlepel vloeibare boter. Rijst en zout erbij. Kokend water erop gieten tot het een halve duim boven de rijst uitsteekt. 13 min koken op zacht vuur.

Voor kip met sperziebonen: Sperziebonen gewoon koken in 15 min. Hou ervan als ze een beetje krokant blijven. Ondertussen uitje en kip bakken. Kruiden naar wens toevoegen. Dan als saus: ketjap, sambal en oestersaus. Sperziebonen kort mee garen echt 2 min ofzo en dan verse koriander erop strooien. Klaar!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie