Kip soufflé van wit brood (Chicken soufflé)
Chicken soufflé (Puffs vind ik er niet bij passen, dus ik noem ze ChickenSouffle) is net als een kaassoufflé, maar hierin zit kip en roomkaas. Het is heerlijk smeuïg van binnen met een lekker krokant buitenlaagje! Echt topper!
Ingrediënten:
- Wit brood (randen eraf halen)
- Kipfilet
- 1 rode ui
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- Zonnebloemolie
- Roomkaas
- 2 eieren
- Paneermeel
- Cayennepeper/chilipoeder
- Gemberpoeder
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Snijd de paprika, ui en kip klein. Doe een beetje zonnebloemolie in de pan en bak hierin de ui en paprika. Voeg er dan de kipstukjes aan toe en bak het even aan. Voeg het zout, peper, gember en cayennepeper of chilipoeder aan toe naar smaak. Je kan de cayenne of chilipeoder ook weglaten als je niet van pittig houdt.
Voeg er dan de roomkaas aan toe. Ik heb ongeveer 3/4 van het bakje gebruikt, dus lekker veel tot je goed sausje hebt. Alles goed doorroeren tot het 1 geheel is. Even proeven of de smaak goed is en dan laten afkoelen.
Leg het brood, de ei en paneermeel klaar in borden. Neem een boterham en leg er beetje van de kipsaus op, ongeveer een lepel, want je moet hem nog dicht kunnen doen. Druk de randen goed aan en op het broodje ook even aandrukken. Haal het broodje door het ei mengsel en dan door het paneermeel.
Leg de Chicken soufflés op een bord en zet ze afgedekt met folie in de koelkast om op te stijven. Je kan ze daarna lekker afbakken in zonnebloemolie. Olie wel goed heet laten worden, hoog vuurtje zetten tot ze mooi goudbruin zijn. Wel steeds even omdraaien.
Verder kan je ze daarna ook gewoon invriezen. Klodder mayo, curry, sambasaus en/of ketchup erbij and enjoy the ChickenSouffle!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like