Kip tajine met sperziebonen en paprika
Ik heb net een damn lekkere marmita gemaakt, al zeg ik het zelf. Voor bij de koffie bladerdeeghapjes: helft gevuld met bbr en andere helft met kersenvlaai.
Ingrediënten kip tajine:
- Kip drumsticks, schoongemaakt
- 1 ui, geraspt
- 1 tomaat, ontveld en geraspt
- 1 teentje knoflook, geraspt
- Koriander, fijngesneden
- 1 kip bouillonblokje
- Zonnebloemolie
- Olijfolie
- Sperziebonen
- 1 rode paprika
- 1 groente paprika
- Roomboter
- Handje amandelen
Kruiden:
- Zout en peper
- Gemberpoeder
- Paprikapoeder
- Ras el hanout
- Kurkuma
- Snufje kaneel
- Beetje saffraan
- Kipkruiden
Bereidingswijze:
Doe een scheutje zonnebloemolie en olijfolie in een pan. Leg de kipstukken erin en doe de koriander, ui en knoflook erbij. Verkruimel het bouillonblokje erbij en voeg de kruiden toe. Zet het vuur nu pas aan en laat het even bakken. Voeg dan wat kokend water toe. De kip moet er niet helemaal onder zitten. Laat dit koken voor ongeveer 40 minuten. Voeg water bij als dat nodig is.
Als het klaar is, leg je de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer je de drumsticks in met roomboter. Doe vervolgens de kipkruiden erop. Laat dit vervolgens in een oven van 200 graden bakken tot het een kleurtje heeft gekregen. Dan is het klaar. In de tussentijd voeg je de ontvelde geraspte tomaat bij de jus van de kippen. Laat het op een zacht vuurtje koken.
Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook ze ongeveer 8 minuten in een pannetje met water. Als dit klaar is bak je het in een scheutje olie met zout en peper in een pannetje. De paprika’s grill of bak je in olie en ontvel je. Snijd ze daarna in reepjes. Breng op smaak met zout en peper.
De amandelen kook je in een apart pannetje met water voor ongeveer 8 minuten. Ontvel ze en rooster ze daarna in een pannetje voor de goudbruine kleur. Dan is het tijd om op te dienen: begin met de jus, leg dan de drumsticks, paprika’s, sperziebonen en maak het af met de geroosterde amandelen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like