Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

Deze kipbriwat zijn echte traditionele Marokkaanse hapjes. Het zijn heerlijke pakketjes van filodeeg met een vulling zoals bij de kipbestilla, alleen doe ik er dan geen amandelen in. Kan trouwens wel hoor, is een heerlijke variatie. Je moet ze echt eens proberen! Ik kreeg hier trouwens vaak verzoekjes voor.

Had ze al wel eens gemaakt, maar nog niet hier geplaatst, omdat ik nog geen video van het vouwen had. Die heb ik nu voor jullie gemaakt. Ik gebruik filodeeg van de Marokkaanse of Turkse winkel en dan uit de koeling, niet uit de diepvries. Vries het deeg thuis ook niet in, maar bewaar in de koelkast, dan blijft het veel beter goed.

Ingrediënten voor ongeveer 25 briwat:

  • Een halve kip (of gebruik 1 kippenbout en 1 kipfilet)
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gember
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl kaneel
  • Paar takjes verse platte peterselie en koriander, fijngehakt
  • Half pak filodeeg
  • 100 gr roomboter
  • 100 ml zonnebloemolie

Bereiding:
Maak de kip goed schoon en bak in wat olijfolie aan beide kanten mooi bruin. Voeg de fijngesneden ui, koriander, peterselie en kruiden toe en meng even goed. Laat dit op laag vuur een paar minuten fruiten. Doe er dan 200 ml kokend water bij en laat de kip met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden.

Draai tussentijds een keer om. Als de kip gaar is, haal je hem uit de pan en laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Zet de pan met de uien op hoog vuur en roer de losgeklopte eieren erdoor. Laat op hoog vuur indikken tot bijna al het vocht verdwenen is.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie