Kipburger met frietjes
Ik stond op het punt om naar de friettent te gaan, maar krijg altijd spijt als ik daar ben geweest. Dus heb ik lekker een snack menu gemaakt. Uit 1 goede kipfilet haal ik 3 kipburgers. Ik gebruik de vers gesneden friet, ligt in de supermarkt bij de groente in de koelkast.
Ingrediënten:
- 1 kipfilet
- Zout en peper
- Knoflookpoeder
- Cayennepeper
- Paprikapoeder
- Karnemelk (optioneel)
- Meel
- 1 ei
Extra:
- Broodjes
- Rode ui, in ringen
- IJsbergsla, in reepjes
- Cheddarkaas
- Fritessaus
- Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Aan de kipfilet zit altijd zo een stuk die los zit zeg maar. Die snijd ik er af en van de overige kip snijd ik horizontaal 3 plakken van de kip, nu heb je 3 plakjes kipfilet. Kruid het met zout, zwarte peper, knoflookpoeder, cayennepeper en paprikapoeder. Laat het ongeveer een uurtje dobberen in karnemelk. Het hoeft niet perse, maar ik heb het idee dat de kip er lekkerder van wordt.
Haal de kip uit de melk en doe een ei bij de melk. Meng dit goed. Pak een diep bord of zakje en doe daar je meel en alle kruiden die ik hierboven heb beschreven in. Vermeng het. Haal de kip door het ei/melk mengsel, dan door de meel en dan weer door de melk en eindig met meel. Bak het af in heet olie.
Wat ik altijd doe om zeker te weten of de kip gaar is, is tijdens het bakken kleine sneetje in de kipburger maken zodat de olie zich naar binnen kan dringen. Als de kip een mooie kleur heeft snij je hem bij het dikste gedeelte een beetje door om te controleren of hij echt gaar is.
Maak een sausje van de fritessaus met veel versgemalen zwarte peper. Pak een broodje, leg er sla, rode ui, kaas, kip en het sausje erop. Enjoy!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like