Kipburger salade zonder brood
Vandaag ga ik mijn kop niet breken over wat te maken en ga voor deze heerlijke kipburger salade (zonder brood).
Ik zal meteen het recept delen voor diegene die het willen maken. Voor diegene die wel goed kunnen eten, kunnen de burger uiteraard op een broodje doen zodat het beter vult. Maar zonder broodje is het zo lekker, echt nog lekkerder dan met een broodje
Ingrediënten voor 2 burgers:
- 1 kipfilet, kleingesneden
- 2 rode uien (1 kleingesneden en 1 in ringen)
- 1/2 rode paprika, kleingesneden
- Koriander, fijngehakt (optioneel)
- Paneermeel (mag ook wat amandelmeel (KHA) of panko)
- 1 zak salademix
- 1 tomaat, in partjes
- 1/2 komkommer, in blokjes
- Yoghurtdressing
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Sojasaus
- Zout en peper
- Kaas
- 2 eieren
Bereidingswijze:
Kruid de kleingesneden kip met zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, een scheut soja en wat zout. Voeg hier een kleingesneden rood uitje bij en een kleingesneden halve rode paprika bij. Eventueel wat klein gesneden koriander. Doe er één ei bij en wat paneermeel, vermeng het geheel. Het moet plakkerig zijn zodat je er burgers mee kunt maken.
Leg ze minstens een uur in de vriezer zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken. De burgers mogen elkaar niet aanraken in de vriezer, zodat ze niet aan elkaar vastplakken. Bak ze daarna in een klein beetje olie en als ze bijna gaar zijn leg je er een plakje kaas op en bak je een eitje.
Voor de salade heb ik een zak salade mix gebruikt en 1 tomaat en een halve komkommer in blokjes gesneden. Verder 1 rood uitje in ringen toegevoegd en als dressing heb ik yoghurtdressing gebruikt.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like