Kipfilet in tomatensaus met Parmezaanse kaas

Kipfilet in tomatensaus met Parmezaanse kaas

Kip Fantasia: lekkere malse kipfilet in tomatensaus met o.a. paprika, champignons en Parmezaanse kaas. Simpele pasta erbij en smullen.

Ingrediënten:

  • 3 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • Kipkruiden
  • 1 bakje champignons
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 handvol verse kruiden (oregano, tijm, basilicum en salie)
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Voor de pasta:

  • Pasta naar keuze
  • 3 teentjes knoflook
  • Flinke scheut olijfolie
  • Kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 handen basilicum, gehakt
  • Zeezout

Bereidingswijze:

Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook heel fijn en bak aan in een beetje olijfolie. Snijd 1 rode (of groene als je die lekkerder vindt) paprika in lange repen en bak even mee. Snijd de champignons in plakjes en bak ook mee. Giet er 1 pakje gezeefde tomaten bij, hetzelfde pakje gevuld met water, verkruimel er een groentebouillonblokje boven en snijd een handvol verse kruiden fijn. Je kunt ook gedroogd (Italiaanse) kruiden nemen. Laat zachtjes sudderen voor ongeveer een half uurtje.

Snijd 3 kipfiletjes doormidden zodat de plakken wat dunner worden en kruid met kipkruiden. Bak snel bruin en haal uit de pan. Proef of er genoeg zout en kruiden in de saus zitten. Leg een laagje groenten en saus in een ovenschaal, leg de kipfilet er boven op en dek af met een lepeltje saus. Bak 20 minuutjes op 180 graden. Haal de schaal uit de oven en bestrooi de filets met geraspte Parmezaanse kaas. Bak nog 10 minuten.

Voor de pasta bak je 3 gehakte knoflooktenen in een flinke scheut olijfolie. Voeg gehalveerde kerstomaatjes toe en 2 handen gehakte basilicum. Kruid met grof zeezout en roer hier de gare pasta door.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie