
Kipgoulash met rijst
Hoewel bakken mijn passie is, vind ik koken ook leuk en hou van afwisseling. Ben niet zo van de Masterchef-foefjes, technieken en manier van presenteren (hoewel ik wel graag naar de serie kijk), meer van de Jamie Oliver-stijl. Niet te veel poespas, gewoon lekker eten en dan wel een beetje leuk geserveerd. Deze kipgoulash is echt heerlijk met wat rijst en een salade en je hebt hem zo op tafel staan.
Het recept heb ik ooit uit de Allerhande gescheurd (ik heb echt een hele stapel uitgescheurde recepten in de kast liggen) en het is het favoriete recept van een bekende voetballer (althans, ik weet niet meer hoe hij heet, maar hij speelt bij Nec). Zorg dat je de goulash na het toevoegen van de crème fraîche niet meer kookt, dan gaat het schiften!
Ingrediënten:
- 1 kipfilet, in blokjes
- 1 tomaat, in grove stukken
- 1/2 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 bouillonblokje kip
- zout en peper
- 1.5 tl paprikapoeder
- 2-3 el crème fraîche
Bereidingswijze:
Bak de kip in wat olie bruin en voeg de ui, tomaat en paprika toe. Bak even mee en doe dan de kruiden en bouillonblokje erbij. Deksel op de pan en een kwartier laten sudderen. Je kunt er nog wat water bij doen, maar ik vond dat niet nodig.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like