Kipkerrie van gefluweelde kip met ananas
Vanavond simpel maar lekker: kipkerrie van gefluweelde kip met gekarameliseerde verse ananas. Daarna als een blok 2 uur lang in slaap gevallen op de bank. Nu als toetje een lekkere Magnum Double Chocolate, dan een warm bad, een pyjama aan en bankhangen. Fijne avond allemaal!!
Ingrediënten:
- 1 kilo kipfilet
- Maizena
- 2 eiwitten
- 1 dessertlepel zout
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 250 gram kastanjechampignons
- 3 teentjes knoflook
- 4 dessertlepels Garam Massala
- Kippenbouillon (300 ml water + 1 kipbouillonblokje)
- 1 blikje dikke kokosmelk
- Donkerbruine basterdsuiker
- Zwarte peper
- Verse ananas
- Boter
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Klop 2 eiwitten los met 1 dessertlepel zout en 2 eetlepels maizena. Kneed de kipfilet hier door en laat een kwartiertje staan. Ondertussen snijd je alvast 2 rode uien in kleine blokjes, 1 rode paprika in reepjes en 250 gram kastanjechampignons in plakjes. Rasp ook alvast 3 teentjes knoflook en maak een bouillon van 300 ml water en 1 kippenbouillonblokje. Vul de wok 3/4 met water en breng aan de kook.
Voeg 1/3 van de kipfiletplakjes toe en kook in 5 minuten gaar. Haal met een schuimspaan eruit en doe in een vergiet. Kook ook de andere 2 porties zo. Maak de wok schoon en zet op hoog vuur. Giet er een paar eetlepels olie in en fruit de ui. Voeg de knoflook toe en bak enkele seconden. Voeg dan de paprika en de champignons toe en bak even mee. Voeg wat zout en zwarte peper toe en 4 volle dessertlepels Garam Massala (kerriepoeder). Bak dit een paar minuten mee en blus dan af met de bouillon.
Voeg 1 blikje kokosmelk toe. Laat een paar minuutjes sudderen en bind de saus met een papje van maizena en water. Voeg de kip toe en laat een paar minuutjes zachtjes doorwarmen. De verse ananas snijd je in partjes. Doe wat boter in een pan met een paar eetlepels donkerbruine basterdsuiker. Zet het vuur hoog en bak de ananaspartjes hier rondom bruin in. Serveer met witte rijst.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like