Kiploempia’s met nasi kruiden

Kiploempia’s met nasi kruiden

Woensdag: na de salades te hebben afgerond snel wat loempia’s gemaakt. Geen zin, maar goed Alhamdoulillah! De loempia’s kunnen ook goed in de oven voor de mensen die het liever willen i.v.m vet. De meeste benodigdheden haal ik van de supermarkt Dirk v/d Broek.

Deze kiploempia’s zijn lekker met chillisaus voor bezoek, buffet of als avondmaal kan heel goed!

Benodigdheden voor 40 loempia’s:

  • 1 pak loempiavellen
  • 1 bakje tauge
  • 1 bak bami/nasi groenten
  • 1 zakje nasi kruiden van Knorr
  • 1 zakje mihoen/glasmie
  • Kipkruiden (Silvo kipkruiden gebruik ik zelf)
  • 1 kipfilet en 3 kippenbouten (of 1 hele kip)
  • 1 ei (optioneel)

Aan de slag:

Als je loempiavellen uit de vriezer koopt vergeet ze niet 2 uur van te voren te laten ontdooien. Als het niet uit de vriezer komt, doe het dan wel in de koelkast.

Pak je hele kip of de kippenbouten, ontvel ze en was de kip goed schoon. Snijd het in grove stukken en kruid alles goed met kipkruiden. Bak je kip gaar op middelmatig vuur, af en toe wel de stukken omdraaien zodat alles goed gaar wordt. Zodra dat gaar is zet je het in een bord en laat je het even afkoelen.

In de tijd dat de kip aan het bakken is, pak je het bakje tauge en groenten erbij. Doe dit in een diepe (wok)pan met een beetje olie en bak het snel gaar. Zodra je ziet dat de groenten slinken, doe je het zakje nasi kruiden zonder water erbij.

Roer het goed door elkaar. Zodra het gaar is doe je de groenten in een vergiet zodat alle olie eruit gaat. Pak een diepe bak en doe daar de glasmie (mihoen) in. Doe daar kokend water bij tot het over de glasmie heen is. Laat het even staan en pak daarna een vork. Maak de glasmie een beetje los zodat alles goed gaar wordt.

Doe de mie in een zeef en knip het daarna in stukken. Doe het in een grote bak samen met de groenten en hussel het goed door mekaar. Zet dit weg.

Ontleed nu de kip met je vingers. Haal alle botten weg en maak kleine sliertjes/stukjes van de kip. Niet al te klein! Doe dit bij de mie/groente en hussel het door elkaar.

Haal de loempia vellen uit elkaar en doe ze gelijk in een schone plasticzak zodat ze niet uitdrogen. Dit is heel belangrijk, anders worden ze hard en kan je ze gewoon weggooien.

Klop een eitje los in een kommetje. Dit gebruik ik om de loempia’s mee vast te maken. Iedereen doet het anders, maar ik doe het zo ;)

Nu kan je de loempia’s gaan rollen. Doe niet al te veel vulling en rol het strak zodat het geen losse loempia wordt. Bij het oprollen doe je op het einde een beetje ei en plak je de loempia vast.

Afbakken in schone olie en die goed heet is. De eerste keer duurt het misschien iets langer voor ze bruin worden ,maar de volgende keren nadat je de eerste lading hebt gebakken niet. PAS OP! Blijf er dus bij zodat ze niet aanbranden.

Bes7tkoum/Eet smakelijk!

Tip 1: Wil je ze in de vriezer bewaren? Dat kan heel goed, alleen als je ze wilt gaan afbakken laat ze dan aub niet ontdooien. Laat je olie goed heet worden en doe de gevroren kiploempia’s gelijk in de hete olie.

Tip 2: Wil je niet dat je loempia’s aan elkaar vastplakken? Gebruik bakpapier of vershoudfolie tussen de loempia’s. Dus bij elke laag loempia’s doe je een stuk vershoudfolie of bakpapier ertussen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie