Kiploempia’s

Kiploempia’s

Geen ramadan zonder loempia’s! Ook al is er niks Marokkaans aan, in vrijwel elk Marokkaans gezin zul je ze met ramadan op tafel zien staan. Ik maak ze met kip, maar die kun je ook vervangen door garnalen, gehakt of het gewoon vegetarisch houden. Bak ze vlak voor het eten zodat ze lekker knapperig blijven en serveer met chilisaus.

Met de video op mijn youtubekanaal maak jij ze ook makkelijk zelf!

Ingrediënten voor 40 stuks:

  • 125 gr mihoen (is meestal een half pakje, bijv. van conimex)
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 zakje geraspte wortel (uit koelvak groenten)
  • 1 pakje taugé van 125 gr
  • 1 pak loempiavellen (die groene van 40 stuks)
  • Verse peterselie
  • Zout en peper
  • 1 bouillonblokje kip
  • 2 kipfilets, in kleine blokjes
  • Papje van 1 el bloem en 1-2 el water om dicht te plakken
  • Olie om te frituren

Bereiding:
Allereerst een foto van de verpakking. Deze is te koop bij Chinese toko’s en ook bij sommige islamitische slagers, in de diepvries. Er zitten 40 bladen in, je kan er dus 40 loempia’s mee maken. Tegenwoordig liggen ze ook vaak in het vriesvak van de supermarkt, dus dat is helemaal makkelijk!

Bak de kipblokjes met zout, peper en het bouillonblokje gaar. Voeg gesnipperde ui, preiringen, wortelrasp en taugé toe en bak het kort. Voeg peterselie toe en laat even bakken. Maak de mihoen volgens de verpakking, laat uitlekken en knip in stukjes. Haal de kip en groenten uit de pan en meng met de mihoen. Meng het even goed door elkaar en in de koelkast verder laten afkoelen.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie