Kippenvleugels in Marokkaanse saus

Kippenvleugels in Marokkaanse saus

Met kippenvleugeltjes op z’n Marokkaans en zelfgesneden frietjes zit je altijd goed. De smaakvolle Marokkaanse saus voegt een kruidige twist toe aan het gerecht. Het recept is gemakkelijk te bereiden en wordt heerlijk geserveerd met vers Marokkaans brood. Maak het geheel compleet met een frisse salade erbij en je hebt een complete maaltijd op tafel staan.

Kippenvleugels in Marokkaanse saus

Ingrediënten: 

  • 600 à 800 gr kippenvleugels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • Scheut olijfolie
  • Klont roomboter
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kipkruiden + extra om te bestrooien
  • Handvol groene olijven
  • Zout en peper naar smaak
  • Sambal naar smaak
  • Uienpoeder naar smaak
  • Kurkumapoeder naar smaak
  • Scheutje citroensap

Bereidingswijze:

Neem een ui en doe deze samen met wat koriander en één gehakt teentje knoflook in de hakmachine. Voeg hier een eetlepel kipkruiden, olijfolie, citroensap, paprikapoeder, uienpoeder, kurkuma en een beetje sambal aan toe en marineer de kippenvleugels hierin.

Snipper de resterende ui, rasp de knoflook en hak de koriander fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook en koriander. Voeg de kip toe en bak deze kort aan voordat je een laagje water toevoegt. Laat de kip eventjes sudderen zonder deze helemaal gaar te laten worden.

Haal de kippenvleugels uit de pan en bestrijk ze met roomboter. Strooi er kipkruiden overheen. Laat de kippenvleugels verder garen in de oven op 200 graden totdat ze goudbruin zijn. Als je de mogelijkheid hebt om de heteluchtstand te gebruiken, is dat ook een goede optie.

Laat ondertussen de uiensaus inkoken. Proef of deze op smaak is en voeg eventueel wat kippenbouillon toe. Voeg als laatste de (plakjes) olijven toe aan de saus. Neem een groot bord en schep wat van de uiensaus erop. Leg de kippenvleugels erop en garneer eventueel met friet en partjes hardgekookt ei.

Tips

  • Serveer de kippenvleugels in saus met vers (Marokkaans) brood om lekker in de saus te dippen.
  • Varieer met verschillende kipstukken, zoals drumsticks of dijen, voor een andere smaak en textuur.
  • Maak het gerecht gezonder en voedzamer door een bijgerecht van verse groenten toe te voegen om meer groenten binnen te krijgen.
  • Voeg een frisse salade toe als bijgerecht bij de kippenvleugels.

Te volgen op…
Facebook: Tesliem’s Corner
Instagram: @tesliemm


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie